InNederlanduit 2001 - 2011

InNederlanduit is ontstaan uit de website inUtrechtuit.nl. In 2001 ben ik met één van mijn beste vrienden, Mike Obispo, gaan nadenken over een leuke website over Utrecht. Destijds waren er bijna geen leuke en informatieve websites over uitgaan en cultuur in Utrecht. VVV Utrecht website richtte zich vooral op de toeristische uitjes, iens.nl op opinies over restaurants en verder waren er vooral pagina’s met veel links naar andere websites.

De eerste versie in 2001

Wij wilde een website opzetten met alles wat leuk was aan Utrecht, met veel foto’s en veel achtergrondinformatie. Ik ben restaurants, cafés, hotels en typische Utrechtse winkels afgegaan om foto’s te maken en informatie te verzamelen voor de teksten. Het was erg leerzaam en leuk om te doen.

De laatste versie in 2011

Allianz organiseerde regelmatig congressen en ook daar mocht ik mijn bijdrage leveren; uitnodigingen, banieren, posters, programmaboekjes, menukaarten en persfoto’s maken. Elk congres met een eigen thema en uitstraling.

Met de productmanagers en het reclamebureau bedachten we incentives voor onze beste intermediairs. Van safari’s in Kenia tot de Grand Prix. Dit was ook een goede kans om creatieve uitdagingen aan te gaan; Conceptueel, direct mailings, uitnodigingen en ondersteunende materialen uit van menukaarten tot programmaboekjes.

Ontwikkeling door de jaren heen

De eerste jaren kregen we ontzettend veel bezoekers. Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in zoekmachines om de bezoekersaantallen verder te verhogen. Vanwege het succes zijn we gaan uitbreiden naar heel Nederland. In samenwerking met IZI-services ben ik inUtrechtuit gaan ombouwen in hun CMS, waardoor de agenda en informatie van de horeca door anderen aangevuld kun worden. Na het omzetten in dit CMS, zijn we ook de andere grote steden gaan opzetten en natuurlijk inNederlanduit.

Ontwerp van 2001 tot 2011

Uiteindelijk heb ik de websites verkocht aan IZI-services, aangezien ik niet de programmeerkennis bezit om de websites verder te ontwikkelen. Daarnaast wilde ik mij nog meer gaan verdiepen in animatie en video.